ΑΛΗΘΕΙΑ  ή  ΜΥΘΟΣ ότι τα Γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα;

ΜΥΘΟΣ.  Τα Γερμανικά δεν είναι πιο δύσκολη γλώσσα από τα Αγγλικά και σίγουρα είναι πιο εύκολη από τα Γαλλικά ή ακόμη και τα Ελληνικά.

Τα Γερμανικά φαίνονται δύσκολη γλώσσα στους περισσότερους  γιατί δεν έχουν γνωρίσει τον σωστό τρόπο εκμάθησής τους. Ο μαθητής μπορεί να τα μάθει πολύ εύκολα, αρκεί να κατέχει τα γνωστικά κλειδιά. Αν ο καθηγητής έχει τη γνώση, την πείρα αλλά προπάντων τη μεταδοτικότητα να δώσει αυτά τα κλειδιά στον μαθητή, τότε αυτός θα καταφέρει  να ξεκλειδώσει χωρίς κόπο όλες τις πτυχές των γερμανικών και στο τέλος θα μπορεί να μιλάει τη γλώσσα σωστά και αβίαστα χωρίς να χρειάζεται να σκέπτεται κανόνες γραμματικής και συντακτικού πριν εκφωνήσει μια πρόταση.

Στο Γερμανικό Γλωσσικό Κέντρο απασχολούμε αποκλειστικά Γερμανούς φιλολόγους, που έχουν επιλεγεί με τα αυστηρότερα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η μεταδοτικότητα και η πολυετής πείρα.

 

 

ΑΛΗΘΕΙΑ  ή  ΜΥΘΟΣ ότι τα Γερμανικά θέλουν πολύ διάβασμα;

ΜΥΘΟΣ.  Στο Γερμανικό Γλωσσικό Κέντρο έχουμε αναπτύξει μία μέθοδο διδασκαλίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ενήλικα με βεβαρυμένο ημερήσιο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι το 80% της δουλειάς βγαίνει μέσα στην τάξη, και για το σπίτι μένουν μόνο θέματα συντήρησης και επαναλήψεων. Αυτό το πετυχαίνουμε έχοντας καθηγητές με πολύ καλή μεταδοτικότητα, έτσι ώστε ο μαθητής φεύγοντας από το μάθημα να έχει καταλάβει και να κατέχει την ύλη της ημέρας και να μη χρειάζεται πολλές ασκήσεις για την επόμενη φορά. Επίσης, έτσι δε σπαταλιέται ώρα του επόμενου μαθήματος στο να ελέγχεται τί έχουν κάνει οι μαθητές στο σπίτι.

 

 

ΑΛΗΘΕΙΑ  ή  ΜΥΘΟΣ ότι το φθηνό μπορεί τελικά να είναι ακριβό;

ΑΛΗΘΕΙΑ.  Στο Γερμανικό Γλωσσικό Κέντρο επικεντρωνόμαστε στη σωστή εκμάθηση της γλώσσας, που θα οδηγήσει στην απόκτηση του διπλώματος. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε επιλέξει τους καλύτερους καθηγητές που μπορεί να διαθέσει η αγορά.

Έτσι, τελειώνοντας την τάξη, κατέχετε πολύ καλά τη γλώσσα στο επιθυμητό επίπεδο, και έχετε όλες τις πιθανότητες με το μέρος σας για να πετύχετε στις εξετάσεις του διπλώματος. Επομένως, τα δίδακτρα ενός ακαδημαϊκού έτους σίγουρα πιάνουν τόπο και μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες επαναλήψεων για το ίδιο επίπεδο.

 

 

ΑΛΗΘΕΙΑ  ή  ΜΥΘΟΣ ότι το e-learning δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τη φυσική παρουσία στην τάξη;

ΜΥΘΟΣ. Στο Γερμανικό Γλωσσικό Κέντρο, η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη σύνδεση του μαθητή μέσω υπολογιστή και την παρακολούθηση της τάξης την ίδια ώρα με τους υπόλοιπους μαθητές. Έτσι, μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους, να θέτει ερωτήσεις, και γενικά να απολαμβάνει ίδιες συνθήκες με όλους. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους μαθητές μας τις τελευταίες χρονιές δεν διαφέρουν μεταξύ όσων έχουν παρακολουθήσει στην τάξη ή μέσω e-learning live. Δείτε περισσότερα στο http://www.mygerman.gr/e-learning-live/